Instruktörer

Våra instruktörer på Lyckliga Jyckar


Mia Karlsson - Ägare/grundare utav företaget Lyckliga Jyckar.

Instruktör, HUNDproblemsutredare & Hunddagisföreståndare

Jag är utbildad hundinstruktör, HUNDproblemsutredare & hunddagisföreståndare. Har jobbat som instruktör sedan 2009 och har jobbat med Lyckliga Jyckar på heltid sedan 2020.
Idag har vi inomhuslokal & butik samt en webshop och företaget växer med nya medarbetare hela tiden - superkul tycker vi!


Jag tränar aktivt personsök, lydnad, viltspår & agility och i framtiden ska jag och min staffe Chili även tävla i brukset.

Jag brinner för att ha kurser, lära andra utav min kunskap och kunna hjälpa folk att hitta en aktivitet dom själva älskar att göra med sin hund.


Hemma hos mig bor det i dagsläget 2 stycken Staffordshire bullterriers vid namn Nova & Chili och i framtiden kommer förhoppningsvis även en valp flytta hem ifrån Chilis egna kull.
Isa Ilmander - Instruktör/beteendevetare


Jag är utbildad hundinstruktör, hundbeteendevetare och hunddagisföreståndare på
Sommenbygdens Folkhögskola i Tranås. Just nu utbildar jag mig till kantarellsöksinstruktör för att
hålla kurser till hösten - håll utkik på hemsidan och facebook!
Jag brinner för att träna hund på ett schysst sätt och älskar att hjälpa ekipage att hitta lösningar på
olika hundrelaterade svårigheter de har i vardagen. Att läsa hund, förstå mig på hundars språk
och lära mig mer om hundar är något jag brinner för!
Jag har en Staffordshire Bullterrier på 2 år vid namn Svante som jag tränar med. Stort fokus ligger
på aktiviteter där han får använda sin nos såsom nosework och viltspår, men vi älskar att testa på
nya saker och lära oss ihop.
Anna Björling - Instruktör för Nosework & Specialsök

Jag är utbildad hundinstruktör och under 1,5 års tid (2018-2019) höll jag olika typer av kurser på Hundens och Djurens Beteendecenter i Linköping.


Under 2019-2020 vidareutbildade jag mig till Noseworkinstruktör (Hundens Hus i Stockholm), under vår/sommar 2020 fortsatte jag att utbilda mig till personspårsinstruktör (Lerkulans hundcenter i Skinnskatteberg) och under 2020-2021 har jag även utbildat mig till Specialsöksinstruktör (Heddans hundcenter, tidigare Lerkulans hundcenter, i Skinnskatteberg).


Jag har en schäfertik, Kiwi, som jag tränar (och tävlar med) i olika sporter, företrädesvis såna där vi jobbar tillsammans och där hon får använda nosen som t ex personspår, personsök, nosework och specialsök.


Sedan årsskiftet 2020-2021 har jag haft samarbete med Mia på Lyckliga Jyckar där jag är den som håller i alla kurser inom Nosework samt Special sök.Ylva Hedin - Instruktör för Utställningskurs

42 år och föder upp Australisk terrier under prefixet ”Little Blue’s”.


Sysslat med att ställa ut hund de senaste 10 åren och de senaste två åren arbetat som ringsekreterare när tillfälle getts.


Jag har också gått ÖKKs kurser i anatomi och bedömning då funktion och uppbyggnad av hund alltid fascinerat mig.


Vi vill ju ha hållbara hundar som inte går sönder på grund av överdrifter eller anatomiska problem. Utställning är en kul hobby, där vikten för mig gäller att ha roligt med sin hund!


Ylva ansvarar för våra utställningskurser
Vårat

NYHETSBREV