Canicross - springa med hund

KURSINFORMATION:


4 tillfällen

1,5 h/träff

Max 10 deltagare

Kostnad: 1400 kr

Instruktörer:

Mia Karlsson; Dipl. hundinstruktör samt Coach inom Funktionell träning på human sidan.

Mirja Karlsson Dipl. personlig tränare samt Coach inom funktionell träning på human sidan. 

Driver det egna företaget

MIRKA - Aktiv vardagAKTUELL KURSSTART:


TORSDAG 15/9

Övriga datum: 22/9 + 6 & 13/10

Tid: 18.00-19.30PLATS: Skänninge/Mjölby utomhusCANICROSS

Lär dig springa tillsammans med din hund!


På denna kurs kommer vi lära både dig & hunden att springa tillsammans. Att slå 2 flugor i en smäll och utnyttja vår tid maximalt är viktigt i dagens samhälle och därför är aktiviteten att springa tillsammans med sin hund optimal för att hinna med både hundens och din egna träning - perfekt eller hur!

Under denna kurs kommer vi gå igenom utrustning för dig och hunden, viktiga kommandon för att underlätta träningen, löpteknik och uppbyggande löpträning både för människa & hund. Vi kommer springa både i motionsspår/på bredare banor men framförallt kommer vi sikta på traillöpning med hunden (stiglöpning).

Vi kommer blanda in teori i kursen, där vi går igenom allt praktiskt med utrustning, regler, omvårdnad innan & efter löpning, samt frågor. 


Canicross är tävlingsgrenen i barmarksdrag med hund där du som förare springer tillsammans med hunden - men man behöver absolut inte ha tävlingsambitioner för att delta på kurs utan denna kurs är framförallt till för att komma igång med sin egna träning tillsammans med sin hund. Vi kommer springa 2,5-4 km på träffarna och alla är välkomna oavsett tidigare erfarenhet, även hundar med eventuell hundproblematik. Dock med hundens hälsa i fokus så inga skadade hundar eller hundar som lider utav stor övervikt - kontakta oss om du undrar om din hund kan delta.