Nosework Grundkurs

Kursinformation


5 tillfällen

1,5 h/träff

Max  deltagare: 6 hundar

Kostnad: 1700 kr

Instruktör: Anna Björling , utbildad nosework instruktör


Nästa kursstart:


Söndag 15/8-2021 OBS! 11/9 är en lördag

Övriga datum: 22 & 29/8 + 5 & 11/9

Tid: 9.00-10.30


Kursen går inomhus i uppvärmd lokal i Skänninge


NOSEWORK

Spännande nosjobb för din hund!


Nosework är en sport/aktivering som kom till Sverige 2014. I nosework arbetar hund och förare som ett team, där hunden söker med nosen efter gömda dofter och föraren läser av när hunden hittat gömman.


I nosework får hunden utlopp för sin jaktinstinkt och den får använda sitt viktigaste sinne, luktsinnet. Det är mental stimulering för hunden och den blir nöjd och lugn efter ett sökpass. Hunden arbetar självständigt när den ska söka efter doftgömmor i olika miljöer, så det bygger även upp hundens självförtroende.


Nosework passar för alla hundar (över 6 månader), små eller stora, unga eller gamla, blyga eller tuffa… alla hundar gillar att använda nosen. Det är helt enkelt en toppenaktivering för din hund och det bästa av allt är att det är lätt att utöva den även vintertid eftersom man kan träna inomhus, hemma.


I grundkursen använder vi doften eukalyptus, vilket är den doft som används i lägsta tävlingsklassen, NW1. Vi lär hunden känna igen och söka efter doften och vi arbetar med de två grenarna behållarsök och inomhussök.


Vi kommer också att arbeta för att hundarna ska vara redo för doftprov efter genomgången kurs.
Kursen passar lika bra för dig som vill ha en kul aktivitet tillsammans med din hund som för dig som siktar på att tävla.
Välkommen med din anmälan


I kurspriset ingår ett startkit med doft mm så att du snabbt kan komma igång att träna hemma.

INSTRUKTÖR ANNA MED SIN HUND KIWI