Rallylydnad Nybörjarklass

KURSINFORMATION:


5 tillfällen

1,5 h/träff

Max 6 deltagare

Kostnad: 1900 kr

Instruktör: Mia Karlsson eller Sanna Carlsvärd , Diplomerade RallylydnadsinstruktörerAKTUELLA KURSSTARTER:


MÅNDAG 10/10 - platser kvar!

Övriga datum: 17, 24 & 31/10 + 7/11

Tid: 19.00-20.30


ONSDAG 7/12 - platser kvar!

Övriga datum: 14, 21 & 28/12 + 4/1

Tid. 17.00-18.30


PLATS: Kursen går inomhus i lokal i Skänninge och eventuellt utomhus vid fint väder.


RALLYLYDNAD -

NYBÖRJARE

Härlig lydnad med fokus på glädje & samarbete!


Grunden i rallylydnad är glädje och samarbete. Träningen går ut på till att stärka kommunikationen mellan hund och hundförare och tillsammans ska ni ta er genom en bana som är byggd av skyltar med olika moment på.


På nybörjarkursen kommer vi gå igenom nybörjarklassens alla skyltar och vårt mål är att ni ska ha en bra grund att stå på inför kommande kurser eller tävlingar. Men man behöver inte ha tävlingsambitioner för att gå denna kurs!


I nybörjarklass är hunden kopplad i banan vilket gör rallylydnad till en utmärkt gren att börja tävla i. Föraren får dessutom prata, uppmuntra och berömma hunden hela tiden, och även visa med händerna, ni behöver alltså inte vara tvungna att kunna ha hunden lös bland andra hundar under denna kurs.


Många som börjar med rallylydnad upplever att de får bättre kontakt med sin hund även till vardags och att hundarna verkligen gillar den positiva känslan som genomsyrar rallylydnaden, både på träning och tävling.


Namnet rallylydnad syftar inte på att det ska gå fort utan är en fingervisning om att föraren är ”kartläsare” o hunden är den som ”kör” enligt förarens anvisningar. På tävling bygger domaren en bana och som de tävlande ekipagen sedan ska ta sig igenom.