Evenemang

UPPLEVELSEBANA

Perfekt aktivering & träning för din hund!


Vi kommer under hösten erbjuda enstaka aktiviteter där temat är olika sorters banor ni kan anmäla er till att utföra med er hund. Banorna kommer stå uppställda i vår lokal och vara redo för dig & din hund att uppleva tillsammans! 

Temat kommer att variera från gång till gång och man kan anmäla sig till så många träffar man vill såklart!Det kommer finnas ett antal grupper att anmäla sig till så man uppger vilken grupp man vill medverka i, max 4 hundar/grupp!


Träningen är inte instruktörsledd men det kommer finnas personal i anslutning som man kan fråga. Det kommer finnas bra information inne i lokalen om hur stationerna på banan ska utföras.DATUM: ONSDAG 2/11


GRUPPER:

1. KL. 16-16.45

2. KL. 17-17.45

3. KL. 18-18.45


KOSTNAD: 250 Kr/hund


SORGESAMTAL

Sorgesamtal kring din bästa väns bortgång.


Vi på Lyckliga Jyckar vill vara ett stöd i ditt hundägande från valpkurs till den dagen då hunden somnar in. Vi möter många människor i sorg och upplever att det behövs mer stöd till hundägare just när man förlorat sin bästa vän. I våra sorgesamtal träffas man i en liten grupp och samtalar om hundarna – vad betydde hunden för dig? Men också – hur går man vidare? Måste man gå vidare? Vi pratar om att det får göra ont, och faktiskt också att det får kännas som en lättnad. Vi pratar känslor, allt från sorg till glädjen över att ha haft hunden i våra liv.


Vi tror att genom att samtala med människor i samma sits, får vi en ny syn på situationen och känner oss mindre ensamma.

Fika ingår vid varje träff.DATUM: LÖRDAG 17/12

TID: 10.00-CA: 11.30

KOSTNAD: 400 KR/TRÄFF

INSTRUKTÖR: Leder samtalen gör Lyckliga Jyckars instruktör Ylva Hedin 44 år som i grunden är beteendevetare och dessutom hundägare, hunduppfödare och har erfarenhet av människor i sorg.VALP LEKIS

Nu tänkte vi se om det finns några valpar som vill komma till oss på valp lekis?


Valp lekis handlar om att låta sin valp få leka med andra valpar.
Vi kommer prata om hur leken bör se ut, varningstecken på lek man bör undvika att utsätta sin valp för och förhoppningsvis ha en lekfull kväll med kompisar!

Vi kommer para ihop deltagande hundar i mindre grupper eller 2 & 2 och vi kommer utvärdera hur leken ser ut.

Det kommer också finnas ett par undersökande och nyfikenhetsstationer valpen får undersöka under kvällen.


Vill din valp vara med på lekis? Då ska du skicka in din anmälan via mail på: info@lyckligajyckar.nu


I mailet vill vi ha information om ras/raser på din hund och ålder.

Anmälan är bindande, vilket betyder att har man anmält sig så ska avgiften för kvällen betalas även om man får förhinder - och man kan självklart sälja sin plats till annan deltagare.


Regler för anmälan:

Maxålder på hunden - 6 månader

Hunden ska vara frisk och vaccinerad

DATUM: INGEN INPLANERAD TRÄFF!

TID: 18.00-19.00

KOSTNAD: 250 kr/valp


VÄLKOMNA PÅ LEKIS!

RINGTRÄNING INFÖR UTSTÄLLNING!


Snart är utställningssäsongen här! Kom till Lyckliga Jyckars ringträning med Ylva Hedin som ledare - Ylva är ringsekreterare på utställningar samt utbildad inom hundens anatomi och rörelser och har även egen uppfödning utav Australiensk terrier så ni är i goda händer!

Här tränar vi på att visa upp hunden i ringen med andra hundar, att bli tittad, klämd och känd på.

Vi rör oss i ringen i olika hastigheter och alla hundar får chans att visa upp sig. Du kommer få massor med bra träning under dessa träffar.


Träningen kostar 300 kr/hundAKTUELLT DATUM:  INGEN INPLANERAD RINGTRÄNING!

TID: KL.19.00 - ca 21.00 (beror på antal anmälda hundar)


Anmälan sker som mail till: info@lyckligajyckar.nu

och ANMÄLAN ÄR BINDANDE (vilket betyder att man själv ansvarar för att sälja sin plats om man får förhinder och kostnaden ska betalas).VÄLKOMNA!